Vineri, 21 Septembrie 2018

Sondaj

Bona pentru copilul tau trebuie sa fie
 

sigur.info-internet mai sigur pentru copii

magazin bebelusi


Babysitter Teme de interes Ingrijire Copilul si animalele de casa
Copilul si animalele de casa
Marti, 13 Aprilie 2010 11:24

Pentru un copil, un animal de companie poate fi cel mai bun prieten, un companion care pe langa faptul ca il iubeste neconditionat, il invata despre prietenie, responsabilitate, loialitate si empatie.

In timp ce majoritatea familiilor adopta un caine sau o pisica, si alte animale pot fi minunate pentru casa dumneavoastra. Iepurii, hamsterii, porcusorii de Guineea, pasarile sau pestii pot juca foarte bine rolul de animal de companie, atat timp cat li se acorda ingrijirea necesara. Chiar daca acestea sunt mai mici, au nevoie de la fel de multa ingrijira ca si un caine sau o pisica. Cel mai important lucru pentru a creste un animal care sa fie gentil, loial si iubitor este sa il tratati ca pe un membru al familiei si sa ii asigurati tot ce are nevoie.

Chiar daca majoritatea expertilor considera ca varsta minima a unui copil, inainte de adoptarea unui animal de companie, ar trebui sa fie de 6 ani, dumneavoastra puteti judeca acest lucru cel mai bine, in functie de maturitatea copilului. Inainte de a-i oferi micutului dumneavoastra un animal de companie, cel mai bine ar fi sa mergeti cu el la o cunostinta ce are un caine sau o pisica, pentru a vedea cum se comporta in preajma animalelor.

Multi parinti aleg un pui de caine sau un pisoias, in loc de un animal adult, crezand ca vor fi mai usor de dresat iar copiii vor fi mult mai in siguranta. Tocmai aici se inseala acestia, deoarece puii de pisica sau de caine sunt fragili, necesita mai multa ingrijire si pana cresc au tendinta de a musca si de a zgaria, nefiind astfel cea mai buna alegere pentru copiii mici. Adoptarea unui animal adult, prietenos, care stie cum sa se poarte in preajma copiilor mici poate fi solutia cea mai buna pentru o familie. Cel mai bine este sa consultati inainte un specialist, cum ar fi un doctor veterinar sau un dresor.
Pentru a proteja atat copilul cat si animalul de companie, este bine sa supravegheati toate interactiunile dintre acestia. Copilul trebuie sa inteleaga ca animalul trebuie tratat cu atentie si respect si chiar si cel mai docil animal de companie are limite. De asemenea acesta trebuie sa inteleaga ca animalele au nevoie de spatiu in unele momente si se pot enerva daca nu li se ofera acest lucru.

Permitandu-i copilului sa ajute la ingrijirea animalului de companie il va invata sa fie responsabil si ii va overi un sentiment de satisfactie si de indeplinire. Invatati copilul cum sa se comporte cu animalul, cu ajutorul unor reguli, cum ar fi sa nu il traga de coada sau de alte parti ale corpului, sa nu il loveasca sau sa nu il cicaleasca.

sursa: www.BoneSiMenajere.ro

 

Agentii de babysitting in