Vineri, 21 Septembrie 2018

Sondaj

Bona pentru copilul tau trebuie sa fie
 

sigur.info-internet mai sigur pentru copii

magazin bebelusi


Babysitter Noutati Legislatie Indemnizatia pentru mame, plafonata la trei salarii brute pe economie
Indemnizatia pentru mame, plafonata la trei salarii brute pe economie
Marti, 30 Decembrie 2008 00:00

Indemnizatia pentru mamele care decid sa ramana in concediul de crestere a copilului a fost plafonata la trei salarii brute pe economie.

Guvernul Boc a decis, in sedinta de marti, ca indemnizatia acordata mamelor aflate in concediul de crestere a copiilor sa fie limitata, de la 1 ianuarie 2009, la trei salarii brute pe economie.

Pana acum, legea prevedea ca mamele sa primeasca, incepand cu 1 ianuarie 2009, 85% din venitul mediu lunar obtinut in ultimul an de munca, insa Guvernul Boc a decis o plafonare a alocatiei la cel mult trei salarii brute pe economie, ceea ce inseamna un maxim de circa 4.000 de lei/luna.

Astfel, mamele vor primi 85% din salariul mediu net lunar incasat in ultimul an de munca, dar nu mai mult de trei salarii brute medii pe economie, respectiv 4.000 lei.

"Nicio mama angajata nu va primi mai putin de 800 lei, dar nici mai mult de 4.000 lei. Aceasta plafonare raspunde principiului solidaritatii, iar legislatia romaneasca devine printre cele mai avansate din UE, avand in vedere ca prevede una dintre cele mai lungi perioade de concediu de ingrijire a copilului", a declarat primul ministru, Emil Boc, dupa anuntarea deciziei.

Potrivit estimarilor, din plafonarea indemnizatiei pentru mame va fi realizata o economie la buget de circa 150 milioane de euro, a mai spus Emil Boc.

 

Agentii de babysitting in