Vineri, 21 Septembrie 2018

Sondaj

Bona pentru copilul tau trebuie sa fie
 

sigur.info-internet mai sigur pentru copii

magazin bebelusi


Babysitter Diverse Activitati pentru timpul liber al copiilor nostri, jocuri
Activitati pentru timpul liber al copiilor nostri, jocuri
Vineri, 28 Noiembrie 2008 00:00
In zilele ploioase de toamna sau in cele friguroase de iarna cand iesitul in parc nu mai este o placere, in timpul destinat plimbarii, bona sau persoana care are in grija un copil trebuie sa-i organizeze acestuia o serie de activitati creative, instructive, educative.

Lucrul cel mai important este ca acestea sa fie realizate in joaca si voie buna, astfel incat sa nu fie percepute ca o corvoada pentru copil. Ele trebuie organizate si adaptate in functie de varsta copilului, de preferintele lui.

Va prezentam mai jos o lista de activitati care va vor ajuta sa va petreceti timpul in mod util, placut si relaxant alaturi de copii:

1. activitati de lucru manual - ii ajuta pe micuti sa-si foloseasca mintea si manutele pentru a face/crea diverse lucruri.
Ce puteti face: pictati, lipiti, decupati, desenati, impletiti, etc...

Tema: faceti un desen din frunze uscate...
Adunati frunze, presati-le, uscati-le, lipiti pe o coala alba si puteti construi un desen frumos..

2. invatati o limba straina
Incepeti prin cateva cuvinte simple, cantece, poezii,...
Ii ajuta pe copii sa-si petreaca timpul intr-un mod care-i determina sa-si dezvolte gandirea, memoria, etc.

3. puneti muzica si dansati. Prin muzica si dans copiii isi dezvolta simturile, isi consuma energia intr-un mod activ.

4. gatiti impreuna. Pregatiti masa impreuna cu micutii Dvs., implicati-i activ, invatati-i diverse lucruri despre gatit si mancare sanatoasa. In mod sigur micutii Dvs. vor fi foarte bucurosi sa participe si sa va ajute!

5. jucati-va: masinute, trenulete, papusi, puzzle-uri,... toate va ajuta sa fiti alaturi de micuti in lumea fascinanta a copilariei. Prin joc copilul isi dezvolta aptitudinile, gandirea, imaginatia si creativitatea, curiozitatea.

Lasati copilul sa decida singur ce activitati ii plac mai mult, lasati-l sa fie actorul principal, fiti atenti la semnalele lui, observati cand se plictiseste si opriti-va, introduceti jocuri noi cand e odihnit.

Speram ca ideile noastre va sunt de folos si v-au starnit imaginatia despre cum sa va bucurati de timpul liber alaturi de copilasi.

 

Agentii de babysitting in


Anunturi babysitter